Behöver du kräftburar?

Är du ute efter att köpa kräftburar? Vad smakar väl bättre än kräftor man har fångat på egen hand? Det enklaste sättet att fiska kräftor på, det är just med kräftburar. Det är inte fel att ha flera burar, för då får du fler! Ju fler desto bättre, i alla fall om man gillar att äta dem.

En kräftbur är bra att använda när du ska fiska kräftor i en insjö. Dessa burar kallas även för kräftmjärde. De finns i flera varianter, material och utföranden. De vanligaste modellerna är gjorda av nät med tygtråd eller plastråd. För att fiska kräftor ska du agna kräftburen med död fisk. Detta kommer att locka kräftorna till buren. Det finns en ingång de kan ta sig in via, men inte ut.

Satsa på en bra kräftbur

Det är bra att satsa på en bra kräftbur, eller gärna flera kräftburar. Det är sedan bara att lägga ut dem med jämna mellanrum i den sjö du vill fiska. Det finns en del åar med som det kan finnas kräftor i, om någon planterat dem där. Kräftor äter man ofta på kräftskiva, men de smakar även bra att äta andra tider på året.

Om du vill hitta bra kräftburar till bra priser, så finns det hos Kurres Fiskeshop AB. Där hittar du även en mängd andra bra fiskeprylar. Bland annat flera olika sorters fiskeredskap. Det finns också tillbehör till kräftfisket. För att se hela deras sortiment så kan du besöka deras webbshop.